Haber

Uzaktan erişimle banka hesabından 500 bin TL dolandırıldı

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde emekli işçi Hanife Kandak’ın (45) mobil banka hesabına uzaktan ulaşılarak 500 bin TL dolandırıldı. Suç duyurusunda bulunan ve polise ifade veren Kandak, “Akıl sağlığım, aile yapımız bozuldu. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi.

Osman Gazi Mahallesi’nde ikamet eden emekli personel ve 1 çocuk annesi Hanife Kandak, 2 Ocak’ta evinde yalnız kalınca telefonunu masanın üzerine bırakarak kendine kahve yapmak için mutfağa gitti. Kandak döndüğünde cep telefonunun ekranında banka uygulamasının açık olduğunu görünce şaşırdı ve telefonu kaldırıp kapatmak istediğinde cihazı kilitlendi. Kandak hemen bankayı aradı ve ardından banka hesabından 500 bin TL çekildiğini gördü. Olayın ardından Kandak’ın avukatı Hasan Kumral, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’ne giden Kandak, soruşturma kapsamında ifade verdi. Hanife Kandak’ın telefonu da incelemeye alındı. Kandak’ın parasının önce bir bankaya, 2 dakika sonra da başka bir bankaya aktarılarak çekildiği belirlendi.

Mağduriyetinin giderilmesini isteyen Hanife Kandak, o gün yaşananları şöyle anlattı: “Kahve yapıp odaya döndüğümde masanın üzerindeki telefonumda banka uygulamasının açık olduğunu ve ekranın parlaklığını gördüm. telefon loştu uygulamayı kapatmaya çalıştığımda rastgele bir işlem yapamadım başka bir telefondan bankayı aradım durumu anlattım 29 dakika 51 saniye banka ile görüştüm başka telefondan aradığım için , kimlik doğrulaması belli bir zaman aldı.Telefonuma her zaman olağandışı bir şey olduğunu ve kur korumalı mevduat hesabımın kontrol edilmesi gerektiğini söyledim.Son denetimde hesabımdaki tutardan 500 bin TL’nin aktarıldığını öğrendim. araç satışı kapsamında başka bir banka.günlük limit 500 bin olduğu için bu kadar çekilebiliyordu.sonra savcılığa başvurduk.mağdur oldum.ben bankanın güvenlik açığından dolayı böyle bir mağduriyet yaşadım.benim ntal durumumda aile yapm bozuldu. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”

Kandak’ın avukatı Hasan Kumral, “Olayı öğrendiğimizde savcılığa bir hata yaptık. Bunun üzerine hukuki süreci başlattık. Sonrasında siber hatalara giderek bilişim kabahatiyle ilgili ifade verdik ve teslim ettik” dedi. Cep telefonu ile ilgili inceleme devam etmektedir.Bu olay herkesin başına gelebilir.Bu nedenle dikkatli olun.Bu olay telefona uzaktan erişilerek olmuştur.Teklifim şudur;tanımadığınız kişilerden gelen aramalara geri dönüş yapmayınız. Tanımadığınız kişilerden gelen bildirimleri açmayın.Telefon ekranınıza rastgele bir görüntü gelirse müdahale etmeden cep telefonunuzu kapatın.Örneğin bir şey olursa müşteri hizmetlerini arayın ve hesaplarınızı bloke ettirin.” konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu