Haber

Erdoğan: Hemen her gün yeni konut ihaleleri yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nurdağı’nda Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

DEPREM BÖLGESİNDE YÜZLERCE BELEDİYE ÇOK GÜZEL HİZMETLER VERDİ: Bu yıl Ramazan ayına 11 ilin birçok ilçesinde ağır yıkım ve can kaybına neden olan 6 Şubat depremlerinin hüznüyle girdik. Bu depremlerde kaybettiğimiz 50 binden fazla insanımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralandık. Yaralılarımıza geçmiş olsun diliyorum. Emin olun deprem ateşi sadece düştüğü yeri değil, 81 ili ve 85 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye’yi yaktı. Allah’ın izniyle depremde yıkılan bütün köy ve mahalleleri, şehirleri ayağa kaldırmadan rahat etmeyeceğiz. Yüzlerce belediyemiz deprem bölgesinde çok güzel hizmetler yaptı. Partimizin belediyeleri buradaki kardeş belediyelerle ortak çalışmalar yürüttü. Hala koşuyorlar. Sonuna kadar gidecekler. Bu vesileyle tüm belediye başkanlarımıza ve gruplarına şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

FABRİKA VE İŞYERLERİNDE TEKERLEKLER DÖNMEYE BAŞLADI: Tüm ağır işlerde değerli bir aşamaya geldik. Enkazın neredeyse yarısını kaldırdık. Konteynerleri, çadırları ve prefabrik yapıları ile süreksiz barınma alanlarını genişletiyoruz. Altyapısı, sosyal ihtiyacı karşılayacak birimleri, parkı, yeşil alanı olan bu alanları mahalle kurma anlayışıyla inşa ediyoruz. İlk haftalarda ülkemizin diğer illerine giden vatandaşlarımız yavaş yavaş dönüş yapıyor. Fabrika ve işyerlerinde çarklar dönmeye başladı. Evini kaybeden insanlarımızı bir an önce yeni evlerine kavuşturmak istiyoruz. Bu nedenle deprem sonrası kalıcı konutların yapım sürecini başlattık. Yaptığımız hasar tespiti sonucunda sarsıntı bölgesinin tamamında 313 bin binanın 894 bin bağımsız bölümünün yıkıldığını, hemen yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğunu gördük. Hedefimiz toplam 650 bin yeni konut yaparak depremzedelerimize ulaştırmak.

RİSKLİ BİNALARIN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN KAPSAMLI HAZIRLIK YAPIYORUZ: Bugüne kadar bölge genelinde 67 bini aşkın konut ve köy evinin üretim sürecini başlattık. 30 bin konutun inşaatı sürüyor. Hemen hemen her gün yeni konut ihaleleri yapılıyor ve yeni inşaatlara başlanıyor. 500 bin konut, 1 milyon altyapı, arsa ve 50 bin işyeri için de kura çekiyoruz. Milletimize verdiğimiz sözü tutmak için gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye genelinde riskli binaların dönüşümü için de kapsamlı hazırlıklar yapıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu